Bejelentésmindenkinek van valami szennyese.

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.
NICOLETTE SHERIDAN/EDIE BRITT


Nicollette Sheridan (néha Nicolette Sheridan) 1963. november 21-én született az angliai Worthing városában. Élete legnagyobb sikerét Paige Matheson szerepével aratta a Knots Landing című sorozatban, majd több évnyi filmezés és vendégszerepek mellett 2004-ben bekerült a Született feleségek csapatába, ahol meghatározó szereplő (Edie Britt megformálójaként). A Született feleségekben nyújtott alakításáért jelölték Golden Globe-díjra, mint a legjobb női mellékszereplőt komédia sorozatban.

Sheridan egy brit színésznő, Sally Sheridan lányaként látta meg a napvilágot West Sussex megye Worthing városában. Üknagyanyja pandzsábi-indiai leszármazott volt. A mai napig titok, hogy ki is volt Nicollette igazi édesapja, de a színésznő gyerekkora óta édesanyja legutolsó ex-barátját, Telly Savalas-t tekinti édesapjának. Van egy féltestvére, Nick Savalas. Iskoláját Millfield-ben végezte, ami Somerset megyében található.

1979 é 1985 között az akkori tini bálvánnyal Leif Garrett-tel járt, akivel 15 éves korában kezdett randizgatni. A fiúval és annak anyjával élt egy fedél alatt, ám szakított a fiúval miután sorozatos kudarcba fulladt Garrett drogproblémái miatt.

1991 és 1993 között házasságban élt Harry Hamlin amerikai színésszel. A sajtó úgy értelmezte ezt a rövid házasságot, mint egy zöld utat ahhoz, hogy a színésznő vízumot és állampolgárságot kapjon. Állítólag a CBS és Telly Savalas keze is benne volt a dolgban, de ezek valószínűleg csak pletykák.

2005 januárja és októbere között eljegyzésben élt a svéd színésszel, Nickolas Soderblom-mal, majd szakításuk után Nicollette Sheridan visszaköltözött ex-barátjához Michael Bolton-hoz, akivel 2006 márciusában eljegyezték egymást.

Nicollette Sheridan 1984-ben debütált a Paper Dolls című rövid, de annál sikeresebb életet megélt sorozatban. Igazi áttörést csak később 1986-ban ért el, amikor csatlakozott a Knots Landing csapatához, hogy eljátsza Paige Matheson szerepét. Először csak visszatérő szereplőként jelent meg, de karaktere olyan népszerűséget ért el a nézők körében, hogy a 10. évadtól (1988-1989) főszereplővé lépett elő. Ezért a szerepéért két díjat is bezsebelhetett 1990 és 1991 között. 1991-ben a People Magazine beválasztotta az 50 legszebb nő közé. 1993-ban a sorozat végeztével tévéfilmekben kapott szerepeket. A Will & Grace című amerikai sitcom főhősnőjének, Grace Adler karakterének eljátszására először Nicollette Sheridan-t kérték fel, de ő nem vállalta. Bár később vendégszerepelt a sorozatban.

1993 után szinte alig kapott jó szerepeket, és a média sem foglakozott vele, amíg 2004-ben meg nem kapta a szexi, elvált Edie Britt szerepét az ABC azóta világhírű sorozatában a Született feleségekben. A producerek és az alkotó Marc Cherry Edie Britt karakterét csak az első évadban szerette volna életre kelteni, de asorozatban való népszerűsége miatt úgy döntöttek, hogy ő marad az ötödik feleség. Ezért a szerepéért 2005-ben Golden Globe-díjra jelölték, mint a legjobb női mellékszereplőt vígjáték kategóriában. A sorozat miatt újra az amerikai sajtó célpontjává vált, és nem kevésszer olyan hírek kerültek napvilágra, miszerint az igen vonzó színésznőn plasztikai műtétek sorozatát végezték el, bár a színésznő ezeket a vádakat és híreszteléseket tagadja.

2007 májusában a színésznő azt nyilatkozta, hogy kiszáll a sorozatból a harmadik évad végén és Hollywood-ba költözik, hogy lótenyésztéssel foglalkozzon. Éppen ezért a sorozat harmadik évadja egy igen rejtélyes cliffhanger-rel végződik, ami miatt a nézőknek várniuk kell a negyedik évadra, hogy kiderüljön mi is történt valójában.


Beszólásai :D
-Edie: Ez totál öregasszonyos! Így nem fogják látni az alakomat!
Lynette: Ilyen vagy te , Edie. Mindig csak másokra gondolsz.
Susan: Te nem tudod , miről beszélsz. Csak barátok.
-Edie: Hmm... Gondolod? Hallottam , mikor mondták , hogy ma este kimennek a
Nyereg Tanyára. Mulatni....meg táncolni.
Susan: Barátok közt szokás az ilyesmi.
Edie: Uram Atyám! Kedvem lenne felképelni téged!
-Lynette: Mit tesz egy barát?...Telefonál , együtt érez , egy barát ... érdeklődik
a másik fájdalma iránt és ... meghallgatja.
Edie: Mi van , ha rendes akarsz lenni , de utálod mások rinyálását hallgatni?
Lynette: Akkor jó , ha tudsz blöffölni.
-Edie: Látszik , hogy nincs rajtam bugyi?
Gabrielle: Igen.
Edie: Jó!
-Edie: Ez az egyetlen jó , amit az első férjemről mondhatok: megtanított blöffölni.
Lynette: Pókerezett?
Edie: Neeeem. Ócska volt az ágyban. Sok orgazmust kellett tettetnem.
-,,Ó Tom állandóan bámulod a seggem,igazán tudhatnád hogy nem eszek pizzát!"
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!